Вита баница (щрудел) с ябълки и канела

Необходими продукти
- 1 пакет (400г) кори за баклава и сладкиши „Фамилия“
- 1 чаена чаша олио
- 5-6 средно големи ябълки
- 1/2 чаена чаша захар
- 1 чаена лъжица канела
- 1/2 чаена чаша галета
- 100г стафиди
- 1 пакетче ванилия
- 150г орехови ядки - по желание
Начин на приготвяне
Ябълките се обелват, настъргват се на ренде, изтискват се леко и се смесват с галетата, счуканите орехови ядки, кристалната захар, 1 чаена лъжичка канела и стафидите. На всеки две от корите се слага олио и от плънката с ябълките. Корите се завиват и се подреждат в предварително намазана с олио тава. Така докато свърши плънката. Отгоре се поръсва с малко олио, предимно в краищата на баницата. Пече се 35 минути на 180 °С в предварително загрята фурна. След като се извади от фурната, баницата се поръсва със студена вода и се покрива с кърпа за 10 - 15 минути. След около час поръсваме с пудра захар. Поднася се охладена. Обратно към рецептите