Вита баница с тиква

Необходими продукти
- 1 пакет (400г) кори за баклава и сладкиши "Фамилия"
- 2 супени чинии настъргана тиква
- 100г краве масло
- 1 чаена чаша счукани орехови ядки
- 1/2 чаена лъжичка канела, захар на вкус
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне
По желание можем да задушим тиквата с малко вода и мазнина или пък да я употребим сурова. Разбъркваме тиквата с орехите, канелата, захарта и разтопенотo краве масло (може да се замени с олио). Намазваме обилно тавичка с краве масло (олио). Редим кора, ръсим плънка и така до свършване на продуктите. Можем да направим тиквеника вит. Слагаме на масата кора, поръсваме я с топло масло, покриваме с втора кора, поръсваме обилно с плънка и навиваме на руло. Тогава завиваме първите кори на охлюв в средата на тавата и около него продължаваме по същия начин да навиваме останалите двойки кори. Накрая поръсваме тиквеника с топла мазнина и печем на 180 °С. След като добре се изпече и отгоре, и отдолу, изваждаме от фурната, поръсваме леко с вода и го завиваме с кърпа да се задуши. След около час поръсваме с пудра захар. Поднася се студен. Обратно към рецептите