Вита баница с праз
Необходими продукти
- 1 пакет (500г) кори за баница „Фамилия“
- 6-7 стръка праз лук
- 100г краве сирене
- 2 чаени лъжички смлян черен пипер
- 1/2 пакетче краве масло 125г
- 1/2 чаена чаша олио
- сол
Начин на приготвяне
Измитите 6-7 стръка праз лук се нарязват на ситно и се задушават в ¼ чаена чаша растително масло и малко сол, като често се разбъркват. Изпърженият праз се сваля от огъня и след като се охлади, се смесва със 100г надробено сирене и 2 чаени лъжички смлян черен пипер.
В намаслена тава редим корите по две, намазваме с мазнина, слагаме плънка, разстиламе я равномерно с лъжица и ги навиваме на руло. Намазваме баницата отгоре със смес от олиото и маслото. Печем баницата в силна фурна на 220 °С . Поднася се топла. Обратно към рецептите