В изпълнение на мисията ни да предлагаме по-добри продукти на по-добри цени, водещо за нас е постоянното качество. Поддържаме отговорно най-високите стандарти в целия процес на нашия бизнес.
Продуктите от портфолиото на марка Фамилия се произвеждат в предприятие в гр. Ямбол, в което е внедрена система за контрол и проследяване на качеството и безопасността IFS. Следи се всяка критична точка от приема на суровините до готовия продукт.
Точени кори
Във фабриката в Ямбол се произвеждат точени кори, обикновенни и за баклава, и кори на сач. Капацитетът на фабриката е 200 г. на час, 4 000 кг на ден, 120 т за една година на една линия. Поточните линии са автоматизирани по отношение на зареждането и рязането на продукта. Всички охладени точени кори се опаковат в специални опаковки със защитен слой с газова среда. Продукцията преминава финален контрол за гарантирано точно тегло на чек везна и за чужди включвания на метал детектор.
Баници
Във фабриката се произвеждат следните видове замразени баници:
вита баница
наложена баница
хапки, малки банички
бутер тесто
хапки от бутер тесто
специални баници, банички и хапки за износ.
Фабриката има капацитет от 200-300 кг на час, 6-8 тона на ден в зависимост от поръчките. Всички продукти са замразяват шоково в спирален тунел – технология, която гарантира високото качество на продуктите. Готовата продукция преминава финален контрол за гарантирано точно тегло на чек везна и за чужди включвания на метал детектор. Продукцията се транспортира в специални камиони с контрол на температурата.
Сертифициране на завода
В „БЕЛЛА БЪЛГАРИЯ“ АД има разработена, внедрена и ефективно действаща система за управление на качеството, която се базира на ефективна документация, пълна ангажираност и съзнание на всички сътрудници. „БЕЛЛА БЪЛГАРИЯ“ АД има утвърдена политика по качеството и безопасността на произвежданите тестени продукти – точени кори, бутер тесто, банички с пълнеж и бутер банички с пълнеж.
Ръководството на „БЕЛЛА БЪЛГАРИЯ“ АД отделя изключително внимание на въпросите по безопасност на храните и постоянното утвърждаване на „БЕЛЛА БЪЛГАРИЯ“ АД на пазара като производител на безопасни и висококачествени хранителни продукти. В тази връзка през 2004 г. „БЕЛЛА БЪЛГАРИЯ“ АД разработи система за управление на безопасността на храните HACCP, както в съответствие с изискванията на европейското и национално законодателство, така и с изискванията на пазарите, където компанията предлага своята продукция. С цел непрекъснато подобряване на дейността и от друга страна доказване на ефективността й пред трети страни, разработената и внедрена HACCP система е сертифицирана през 2004 г.
С цел удовлетворяване на изискванията на взискателния пазар на хранителни продукти за веригите хипермаркети, обединени в търговски съюзи от Германия, Франция, Италия и други западноевропейски страни, „БЕЛЛА БЪЛГАРИЯ“ АД разработи и внедри система за управление по Международен стандарт за храните IFS Food 5:2007, сертифицирана за пръв път през 2009г., като всяка следваща година ресертификацията се извършва в съответствие с актуалната версия на стандарта IFS Food.
Обхватът на системата за управление по IFS Food включва всички дейности, свързани със снабдяването, приемането на суровини и материали, технологичната обработка, опаковането, съхранението и експедицията на произвежданите точени кори, бутер тесто, банички с пълнеж и бутер банички с пълнеж на производствената площадка на „БЕЛЛА БЪЛГАРИЯ“ АД в гр. Ямбол.