Наложена баница с яйца и сирене

Необходими продукти
- 1 пакет (500г) кори за баница „Фамилия“
- 400г сирене
- 125г краве масло
- 1 чаена чаша кисело мляко
- 3 яйца
- 1 щипка сол
- 1/2 чаена чаша растително масло
Начин на приготвяне
Тавата, в която ще се пече баницата, се намазва със смес от растително и краве масло. Слага се първата кора и се наръсва с разтопено масло. Върху нея се нареждат следващите кори, като се наръсват с масло и със смес от надробеното сирене и разбитите с киселото мляко и солта яйца. Най-горната кора се наръсва само с масло. Баницата се нарязва с остър нож на квадратни парчета и се пече в гореща фурна на 220 °С 15 минути. Изважда се и по следите на ножа се полива с останалото масло. Пече се още 10 минути. Наръсва се с малко вода и се покрива с кърпа да изпръхне. Поднася се топла. Обратно към рецептите