Наложена баница със спанак
Необходими продукти
- 1 пакет (500г) кори за баница „Фамилия“
- 1кг спанак
- 250г краве сирене
- 3 яйца
- 1 чаена чаша кисело мляко
- 1/2 пакетче краве масло 125г
- 1/2 чаена чаша олио
- 2 щипки сода бикарбонат
Начин на приготвяне
Измиваме предварително почистения спанак, попарваме го с вряла вода и го отцеждаме. Нарязваме го ситно и разбъркваме в него 2 яйца, настърганото или натрошено сирене, повече от половината кисело мляко с разтворената в него щипка сода бикарбонат, разтопеното краве масло, повече от половината олио. Разбъркваме добре сместа. В намаслена тава редим пласт кори, пласт плънка, която разстиламе равномерно с лъжица. Над последната кора правим заливка от разбитите с останалото мляко и мазнина яйце и щипка сода бикарбонат. Печем баницата в силна фурна на 220 °С. След като порозовее се изважда. Наръсва се с малко вода и се покрива с кърпа да изпръхне. Поднася се топла. Обратно към рецептите