Вита баница със сирене
Необходими продукти
- 1 пакет (500г) кори за баница „Фамилия“
- 400г сирене
- 125г краве масло
- 1 чаена чаша кисело мляко
- 3 яйца
- 1 щипка сол
- растително масло
Начин на приготвяне
Тавата, в която ще се пече баницата, се намазва със смес от растително и краве масло. Слагаме на масата кора, поръсваме я с топло масло, покриваме с втора кора, поръсваме обилно с масло и със смес от надробеното сирене и разбитите с киселото мляко и солта яйца и навиваме на руло. Тогава завиваме първите кори на охлюв в средата на тавата и около него продължаваме по същия начин да навиваме останалите двойки кори. Накрая поръсваме баницата с топла мазнина и я печем в умерена фурна на 180 °С. След като добре се изпече и отгоре, и отдолу, изваждаме от фурната, поръсваме леко с вода и я завиваме с кърпа да се задуши. Поднася се топла. Обратно към рецептите