Селската вита баница е класика за трапезата на българското семейство – винаги от фино разточени кори и с най-прекрасен аромат, на който никой не може да устои. За съвременната домакиня приготвянето на такава баница е истинско предизвикателство, защото се иска майсторлък. Когато семейството се събира около трапезата на баница, тя трябва да е най-добрата.
Указания за употреба:
Загрейте предварително фурната на 180˚С- 200˚С.
Извадете баницата от фризера и отстранете опаковката.
Поставете баницата заедно с тарелката на средната решетка на фурната.
Печете в предварително загрятата фурна 40-45 минути до получаване на златисто-кафяв цвят.
За да блеснете като истински виртуоз и придадете желания домашен вид , преди изпичане намажете отгоре баницата с жълтък от яйце. Продуктът не може да се пече в микровълнова фурна.
Да се консумира след термична обработка. Бързо замразен продукт. Да не се замразява повторно след размразяване.
Съставки:
Тесто (65%): пшенично брашно, вода, рафинирани масла (слънчогледово, палмово, рапично и памучно) в променливо съотношение, царевично нишесте, сол, влагозадържащ агент: глицерол; захар, пшеничен глутен, пшенично нишесте, агенти за обработка на брашното: Е 920, аскорбинова киселина, ензими; ароматизанти, антислепващ агент: силициев диоксид.
Пълнеж (35%): извара (45%), вода, сирене от краве мляко (10%), пшеничен грис, нишесте, емулгатори: целулоза, Е 466; рафиниранo слънчогледово масло, сол, суроватка, сирене на прах, малтодекстрин, регулатор на киселинност: лимонена киселина; антислепващ агент: силициев диоксид; ароматизанти.
Кликнете тук, за да видите хранителните стойности
Хранителнa стойност за 100g продукт | % от RI * за 100g | |
енергийна стойност | 1265 kJ/303 kcal | 15.0 |
мазнини | 16 g | 23.1 |
от които: | ||
– наситени мастни киселини | 4.6 g | 23.0 |
въглехидрати | 32 g | 12.2 |
от които: | ||
– захари | 1.3 g | 1.4 |
белтъци | 6.6 g | 13.2 |
влакнини | 2.1 g | – |
сол | 1.1 g | 18.3 |
2 000 kcal)“