Селската вита баница е класика за трапезата на българското семейство – винаги от фино разточени кори и с най-прекрасен аромат, на който никой не може да устои. За съвременната домакиня приготвянето на такава баница е истинско предизвикателство, защото се иска майсторлък. Когато семейството се събира около трапезата на баница, тя трябва да е най-добрата.
Указания за употреба:
Загрейте предварително фурната на 180˚С- 200˚С.
Извадете баницата от фризера и отстранете опаковката.
Поставете баницата заедно с тарелката на средната решетка на фурната.
Печете в предварително загрятата фурна 40-45 минути до получаване на златисто-кафяв цвят.
За да блеснете като истински виртуоз и придадете желания домашен вид , преди изпичане намажете отгоре баницата с жълтък от яйце. Продуктът не може да се пече в микровълнова фурна.
Да се консумира след термична обработка. Бързо замразен продукт. Да не се замразява повторно след размразяване.
Съставки:
Тесто (60%): пшенично брашно, вода, рафинирани масла (слънчогледово, палмово, рапично и памучно) в променливо съотношение, царевично нишесте, сол, влагозадържащ агент: глицерол; захар, пшеничен глутен, пшенично нишесте, агенти за обработка на брашното: Е 920, аскорбинова киселина, ензими; ароматизанти, антислепващ агент: силициев диоксид.
Пълнеж (40%): тиква (53%), вода, захар, пшеничен грис, емулгатори: целулоза, натриева карбоксиметилцелулоза; стабилизатор: ацетилиран динишестен фосфат; рафинирано слънчогледово масло, сол.
Може да съдържа следи от млечни продукти (включително лактоза).
Кликнете тук, за да видите хранителните стойности
Хранителнa стойност за 100g продукт | % от RI * за 100g | |
енергийна стойност | 1241 kJ/296 kcal | 14.8 |
мазнини | 14 g | 20.0 |
от които: | ||
– наситени мастни киселини | 4.4 g | 22.0 |
въглехидрати | 37 g | 14.2 |
от които: | ||
– захари | 9.2 g | 10.2 |
белтъци | 4.7 g | 9.4 |
влакнини | 1.7 g | – |
сол | 1.1 g | 18.3 |
2 000 kcal)“