Фамилия домашни кори на сач – наподобяващи домашно точена кора с характерни загарчета, за приготвяне на традиционни баници с различни пълнежи.Домашните точени кори на сач са изключително лесни за употреба. Отличителното при тях е, че са по-плътни от стандартните, с по-голяма влажност и еластичност, създадени по класическа домашна рецепта. Корите наподобяват истински домашно разточени по стара традиционна рецепта кори за баница. Те са разработени в духа на българската традиция за разточване на кори за баница, която се предава от поколение на поколение. Съвременната домакиня обаче има възможността да се възползва от традицията, без да е специалист в разточването на кори на ръка. С тях направата на една наистина голяма и хубава домашна баница се превръща в удоволствие и малък празник за цялото семейство.
Съставки: Пшенично брашно, вода, царевично нишесте, сол, регулатор на киселинност: лимонена киселина; консерванти: калиев сорбат , Е 282; агенти за обработка на брашното: Е 920, ензими, аскорбинова киселина.
Кликнете тук, за да видите хранителните стойности
Хранителнa стойност за 100g продукт | % от RI * за 100g | |
енергийна стойност | 1152 kJ/271 kcal | 13.6 |
мазнини | < 0.5 g | < 0.7 |
от които: | ||
– наситени мастни киселини | 0.1 g | 0.5 |
въглехидрати | 57 g | 21.9 |
от които: | ||
– захари | 1.8 g | 2.0 |
влакнини | 1.4 g | – |
белтъци | 9.3 g | 18.6 |
сол | 0.86 g | 14.3 |