С готовото бутер тесто Фамилия всеки може да приготви много кулинарни изкушения и да впечатли с майсторски умения в кухнята! Многофункционалността, лесната употреба и отличният вкус на тестото са основните му отличителни характеристики и го превръщат в предпочитан продукт от съвременните домакини. Подходящо е както за традиционни български ястия, така и за експерименти в кухнята. С универсалното бутер тесто Фамилия може да се приготвят тестени изделия както със солени, така и със сладки плънки.
Правила при употреба:
Преди употреба бутер тестото се размразява;
При работа с него то трябва да е меко, но и студено.
Добре е размразяването да стане постепенно, като престои в хладилник една нощ.
Бутер тестото се реже с много остър нож, защото тъпото острие смачква пластовете.
Не се меси, не се мачка, не се разточва и не се разтегля с ръце.
Не е нужно да се добавя мазнина.
Изделията от бутер тесто се пекат в силно загрята фурна до 200° С.
Не отваряйте фурната по време на печене.
Съставки: пшенично брашно, маргарин [рафиниранo палмово маслo, вода, рафиниранo слънчогледово маслo, сол, регулатор на киселинност: лимонена киселина; емулгатори: соев лецитин, моно- и диглицериди на мастни киселини; консервант: калиев сорбат; ароматизанти, оцветител: каротини; антиоксидант: Е 307. Може да съдържа следи от млечни продукти (включително лактоза)], вода, пшеничен глутен, регулатор на киселинност: оцет (съдържа сулфити); сол, антиоксиданти: аскорбинова киселина, ензими; пшенично нишесте, царевично нишесте, ароматизанти; влагозадържащ агент: глицерол.
Кликнете тук, за да видите хранителните стойности
Хранителнa стойност за 100g продукт | % от RI * за 100g | |
енергийна стойност | 1693 kJ/406 kcal | 20.3 |
мазнини | 26.7 g | 38.1 |
от които: | ||
– наситени мастни киселини | 14.7 g | 73.5 |
въглехидрати | 35.1 g | 13.5 |
от които: | ||
– захари | 1.8 g | 2 |
белтъци | 6.4 g | 12.8 |
сол | 0.4 g | 6.7 |